Klein landje

Klein landje Met een oppervlakte van 468 vierkante kilometer is Andorra niet veel groter dan de helft van de provincie Utrecht. Het kleine bergland ligt midden in het oostelijke deel van de Pyreneeën en wordt begrensd door twee enorme landen: Spanje en Frankrijk. Op de kaart van Europa zul je zien dat Andorra niet meer is dan een 'verdikking' in de grens tussen deze twee landen.


Uniek in Europa

Uniek in Europa Andorra is gelegen op grote hoogte. Het laagste punt komt niet onder de 900 meter en de hoogste berg, Pic de la Coma Pedrosa , is 2946 meter hoog. Vanuit de dorpjes in de groene valleien kijk je aan weerszijde uit op bergketens. Het ruwe berglandschap wordt gekenmerkt door steile rotswanden, smalle dalen en groene valleien, afgewisseld door reusachtige bergtoppen. Het landschap van Andorra is dan ook met recht uniek te noemen.


Gletsjers

Gletsjers Andorra wordt doorsneden door twee heldere rivieren: de Valira d'Orient en de Valira del Nord. Naast de rivieren beschikt Andorra ook nog over een aantal kleine en grote gletsjermeren. Prachtige wandelpaden leiden je naar deze, vaak hooggelegen, wateren.