Welke talen spreekt men in Andorra?

Welke talen spreekt men in Andorra? Catalaans is de hoofdtaal maar men spreekt er Frans en Spaans. Door het toerisme is de engels taalkennis ook ruim aanwezig.


Met welke munt kan men in Andorra betalen?

Met welke munt kan men in Andorra betalen? Andorra gebruikt de Euro als munteenheid. De regering berekent haar begroting met de Euro. Er bestaan momenteel geen Andorrese Euro’s. De meest bekende betaalkaarten zoals VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, worden bijna overal aangenomen.


Wat zijn de openingsuren?

Wat zijn de openingsuren? De winkels in Andorra zijn verplicht te sluiten op volgende 4 dagen van het jaar… 1 januari = Nieuwjaar / 14 maart = dag van de Grondwet 8 september = Nationale Feestdag, O.L.V.Meritxell / 25 december = Kerstmis


Zijn sneeuwkettingen/banden voor de wagen nodig tijdens de wintermaanden?

Zijn sneeuwkettingen/banden voor de wagen nodig tijdens de wintermaanden? De hoofdweg in Andorra is vrij van sneeuw dankzij sneeuwruimers in uitzondering op zware sneeuwstormen. Vanuit Frankrijk kan men Andorra bereiken via de Envalira tunnel waardoor men de bergpas kan vermijden. Naar het zuiden, richting Spanje, daalt de kans op sneeuwbuien wegens een lager plateau.


Welke huisdieren mogen binnen Andorra?

Welke huisdieren mogen binnen Andorra? Andorra past dezelfde regels uit van de EU. Alle huisdieren moeten in het bezit zijn van een vaccinatiekaart en kenteken.